Kurum Adı : Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu
WEB Adresi : http://pendikfsmortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Dumlupınar Mah. İnönü Cad. Sadık sok. No25 Pendik/İSTANBUL

VİZYON
Milli ve manevi değerlere bağlı "Biz hayata neden geldik" sorusunun cevabını arayan, bilgi çağının gereklerini kavramış, ülkesini ileri dünya ülkelerinin ön sırasına taşıyacak bireyleri yetiştiren Eğitim-Öğretim Kurumuyuz

MİSYON
Eğitime olan aşkımızla, öğrenmeyi öğreterek, ülkesine ışık tutacak gençliği GENÇLİK´te yetiştirmektir.

BAŞARILAR

Öğretmen Sayısı : 52
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 1101
Öğretim Şekli : Normal Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:50 15:00
Derslik Sayısı : 27 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 3 KM.
Ulaşım : Pendik merkezden "Gözdağı Minübüsleri", Kartal Metro ile Gözdağı arasındaki 132G İETT otobüsü okulumuzun önünden geçmektedir.Pendik-Kurtköy dolmuşları ile Kadıköy-Kurtköy arası çalışan 16K ile 16KH İETT ile 16C otobüsleri okulumuzun 500 metre yakınından geçmektedirler. Okulumuz İBB Gözdağı Sosyal Tesislerinin ve Marmara Eğitim Araştırma Hastanesinin çok yakınındadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Pendik ilçesi Dumlupınar mahallesinde bulunan okulun çevresi genel olarak sitelerden kurulmuştur. Hukukçular Sitesi, Ekşioğlu Sitesi en bilinenleridir. Dolayoba Futbol okulu ve sahas, Hamit Aytaç Kültür Merkezi 200 metre yakınımızdadır. Marmara Üniversitesi Hastanesi ve S.Gökçen Havaalanının yakın olmasından dolayı son yıllards tercih edilen bir yerleşim yeri haline gelmiştir.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: